Cykelløb er bedst med kompetente kommentatorer

Tour de France er bedst med gode cykelkommentatorer

Det handler om Tour de France, og om de tre herrer i boksen, som år efter år forpester tilværelsen for nogle, mens andre lader sig henrykke. Hvilken kategori jeg hører ind under, kan du læse mere om her: Dagens blogindlæg fra Betsafe er en hyldest til Ritter, Rolf Sørensen og Jørgen Leth, som hver især gør et fantastisk stykke arbejde, og efter min mening ikke er set lige, siden de glade dage med Bøjgaard/Elming og NFL på Zulu.

Kommentatorer til Tour de France 2013

I de tre uger Tour de France står på, vil jeg have fantastisk cykelløb og et skarpt kommentator team, som kan videreformidle budskabet om, hvad vi ser på skærmen, tilført gamle anekdoter og sjove røverhistorier, og det formår ingen at gøre bedre end denne trio.

Spil på Tour de France 2013 på Betsafe!

Jovist jovist vi har da hørt nogle genfortællinger om borge, slotte og alskens monumenter mere end èn gang fra Leth, og jeg tvivler på, der har været et år med direkte dækning af Tour’en, hvor Rolf IKKE har fortalt historien om den gang han vandt en ko i Super Besse, men for mig skader de her genfortællinger på ingen måde. Det er med til at sætte kulør på transmissionerne og vækker mere glæde og smil på læben end sure miner hos de danske tv-seere.

Trioens entusiasme i cykelløbet skinner igennem fjernsynsskærmen, og på mig virker det nærmest livsbekræftende, når Rolf opfører sig som en glad lille dreng på 8 år, der for første gang skal med far til landskamp, når han skal ud på motorcykel, og dække verdens hårdeste cykelløb på allernærmeste hold. Det hele er bare lidt bedre, når vi snakker dækning af Tour de France. Bo Hamburger, som har kommenteret diverse cykelløb igennem tiden, ville have sagt noget a la dette om en vilkårlig opløbsstrækning på en sprinteretape: ”Der kommer et højresving 500 meter før mål”.

Rolf Sørensen kommenterer Touren i år

Den samme opløbsstrækning, nu blot med Rolf’s kommentarer: ”Jeg kørte de sidste 30 kilometer af etapen i morges. Det er fladt så ingen problemer for Cavendish, Greipel og Kittel at sidde med, men der er en stærk sidevind hele vejen ind til 1-kilometer porten, hvor rytterne rammer et 90 graders højre sving. Sidder sprinterne ikke med blandt de 12-15 forreste i dette sving, kan de allerede her vinke farvel til etapesejren. 450 meter før målstregen kommer der endnu et højresving. Det er et blindt sving, men rytterne kan godt køre 100% uden at sænke farten, men der er smalt og jeg så en masse grus og småsten på vejen, så der kan være fare for styrt her. De sidste 300 meter stiger det 2-2½%, og opløbsstrækningen føles længere end den reelt er, så det er vigtigt ikke at skyde kanonen af for tidligt, for så kan man ikke holde hjem”.

Selvfølgelig er det også et spørgsmål om ressourcer og kroner og ører, som TV2 smider efter de respektive TV-dækninger, men ovennævnte illustrerer ret godt, hvorfor jeg er stor tilhænger af Rolf’s indlevelses- og kommentatorevner, og Ritter og Jørgen Leth følger ikke langt efter.

Så herfra skal lyde et stort tak til de tre herrer, der hvert år i juli måned gør min oplevelse af verdens største og hårdeste cykelløb lidt bedre. Jeg er en halvgammel sur satan, så selvfølgelig skal det hele ikke være rosenrødt. Hvad laver hende svesken, som jeg ikke kan huske navnet på, når hun interviewer den ene irrelevante person efter den anden?? Jeg har set ET interessant interview fra hende, og det var, da den tidligere sprinter Robbie Mcewen fortalte om hans arbejde hos Orica Green Edge og beskrev den pågældende dags opløbsstrækning, men ellers har det været interviews med en eller anden tilfældig udlandsdansker, som aldrig har set en bil med danske nummerplader i Pyrenæerne, eller hvor man kan campere i Frankrig under Tour de France! Kære TV2, hende behøver i ikke tage med til næste år. I stedet kan i bruge pengene på at lade Rolf og Ritter køre nogle flere bjerge, så vi kan se noget mere af ”Rolf og Ritter på Tour”.

Senest i morgen tidlig ligger der endnu en blog klar, hvor jeg kigger nærmere på nogle spil til den sidste uge i Tour’en.

Følg med her og spil på Tour de France 2013 på Betsafe!

The post Cykelløb er bedst med kompetente kommentatorer appeared first on Tour De France 2014.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *