Spilforslag til 16. etape af Tour de France 2013

Tour de France 2013 spilforslag

Sidder du klistret til skærmen i eftermiddag for at følge Tour de France rytternes pinsler, så tag et kig på dette spilforslag til dagens etape. En relativt kort etape i dag, hvor rytterne skal ud på 168 kilometer fra Vaison-la-Romaine til Gap, og det er måske sidste chance for lykkeridderne, hvis de vil skrive en etapesejr i årets tour på cv’et. Sådan her forestiller jeg mig dagens etape kommer til at forløbe:

Spilforslag til og forløb af 16. etape af årets Tour de France

Den første time vil sandsynligvis blive kørt i et hæsblæsende tempo. Dagens udbrud skal etableres, og der vil være mange om buddet. Hvis udbruddet ikke allerede bliver etableret op ad det første kategori 3 bjerg, Cote de la Montagne de Bluye som rytterne rammer allerede efter 11 kilometer, så sker det med sikkerhed på dagens andet bjerg Col de Macuegne – Et kategori 2 bjerg på 7,6 kilometer med en gennemsnitsstigning på 5,2%, som rytterne når frem til efter 38 kilometer.

Spil på Tour de France 2013 på Betsafe!

Hvor hårdt hovedfeltet vil jagte udbruddet på det lange flade stykke hen mod dagens sidste bjerg, afhænger helt og aldeles af, hvem der sidder med i forreste gruppe. Er Cannondale med Peter Sagan og Argos-Shimano med John Degenkolb ikke repræsenteret i udbruddet, vil begge hold sandsynligvis sætte sig frem i feltet i et forsøg på at køre udbryderne hjem.

Modsat flere af de andre sprintere kan både Sagan og Degenkolb rimelig let komme med op over kategori 2 stigningen Col de Manse hvorfra der kun er 11,5 kilometer til målstregen, og så vil de to ryttere stå med særdeles gode kort på hånden.

Er både Cannondale og Argos-Shimano repræsenteret i udbruddet, tror jeg udbruddet holder hjem. Ingen klassementsryttere vil få lov at komme med i udbrud, så de store hold vil se etapen som en ekstra kærkommen halv hviledag inden de sidste hårde etaper, og de øvrige sprinterhold ved, at de ikke kan få holdets sprinter med op over den sidste stigning, så ingen grund for disse hold til at sætte sig op foran og jagte udbruddet. De sidste 11,5 kilometer fra toppen af Col de Manse består af en meget stejl og ikke ufarlig nedkørsel. Vejrmeldingen lyder på regn i Gap-området i morgen eftermiddag, men forhåbentlig undgår vi styrt på nedkørslen. Det er ikke nemt at pege på en vinder af dagens etape, da rigtig mange ting afhænger af hvad der sker undervejs, men på min liste over mulige etapevindere i dag, har jeg selvfølgelig Sagan og Degenkolb, men også verdensmesteren Philippe Gilbert kan gøre sig gældende i dag.

Gilbert, som ellers ikke har set alt for godt ud under årets Tour, kom godt igennem Mont Ventoux etapen hvor han endte på en 29. plads. Jeg læste på Gilbert’s Twitter profil i går aftes, at der altid er mange belgiere i Vaison-la-Romaine området. Forhåbentlig kan det motivere ham til at yde en pragtpræstation i dag.

Odds på dagens vinder af 16. etape finder du her på Betsafe!

Dagens spilforslag til Touren 2013

Men mit bedste spilforslag til dagens etape er hverken Sagan, Degenkolb eller Gilbert til at vinde. Jeg har kigget lidt på head2head spillene, og fundet et fornuftigt spil i hvem der ender bedst af Kreuziger og Quintana i dag. Jeg er blevet overrasket nogen gange i løbet af dette års Tour, men jeg tror ikke klassementsrytterne vil røre meget på sig i dag. Dertil er etapeprofilen ikke svær nok, og den hidsige og farlige nedkørsel til sidst, vil afholde toprytterne fra at køre vildt og blodigt. Jeg har taget et kig på etaperne indtil i dag, hvor afslutningerne har været med nedkørsel eller flad vej ind til mål, for at se hvordan Kreuziger og Quintana har klaret sig mod hinanden når de er kommet ind i samme tid.

1. etape: Flad, Kreuziger 26 – Quintana 47

2. etape: Så godt som flad de sidste 25 kilometer, K51 – Q49

3. etape: 13 kilometer nedkørsel til mål, K36 – Q73

5. etape: 12 kilometer nedkørsel til mål, K87 – Q121

6. etape: Flad, K27 – Q59

7. etape: Flad/let ned, K30 – Q69

9. etape: 30 kilometer nedkørsel. Dette var etapen hvor Fuglsang blev 2’er. 21 ryttere kom ind 20-25 sekunder efter Fuglsang og vinderen Daniel Martin, og her blev Kreuziger 15 og Quintana 19.

10. etape: Flad, K28 – Q47

12. etape: Flad, K19 – Q17

14. etape: Rimelig fladt de sidste 30 kilometer, K28 – Q34

To ud af ti gange har Quintana slået Kreuziger, begge gange to placeringer bedre. De øvrige otte etaper er faldet ud til Kreuzigers fordel, og flere af dem med ret stor margen.

Hvis vi kigger på de etaper, som profilmæssigt ligner dagens etape med nedkørsel til mål, så finder vi 3., 5. og 9. etape hvor Kreuziger vandt indbyrdes opgør i alle tre, og med stor margen på både 3. og 5. etape.

Umiddelbart ser det ud som Quintana holder lidt igen på nedkørslerne, og med sværhedsgraden på dagens sidste nedkørsel i baghovedet, tror jeg ikke det kommer til at forholde sig meget anderledes i dag.

Inden alle mine stats bliver alt for komplicerede, må jeg hellere stoppe. Dagens spil er Kreuziger til at ende bedre end Quintana på 16. etape til odds 1,60.

The post Spilforslag til 16. etape af Tour de France 2013 appeared first on Tour De France 2014.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *