Din ultimative guide til Tour de France 2018

Din ultimative guide til Tour de France 2018Cykelrytter fra hele verden gør klar til en af de mest udfordrende konkurrencer inden for sportens verden – Tour de France 2018. Den 105. udgave af Tour de France begynder i dag, den 7. juli i Noirmoutier en l'Île, en naturskøn kystby i det vestlige Frankrig. De 22 hold, der hver især har ni ryttere, vil cykle sig igennem 22 etaper, der spænder sig over 3.351 kilometer sammenlagt over det meste af Frankrig. Den sidste etape af Tour de France i 2018 slutter i Paris søndag den 29. juli.

Ifølge arrangørerne tænder 3,5 milliarder mennesker fra 190 lande for fjernsynet for at se Tour de France hvert år. Det er samtidig en af de mest besøgte årlige sportsbegivenheder i verden, da 12 millioner tilskuere tager plads ved de franske vejsider og hepper på rytterne.

Her er alt, hvad du behøver at vide om Tour de France 2018, herunder vigtige datoer, hvordan man kan de enkelte etaper, og hvem er årets favoritter.

Hvornår begynder Tour de France 2018?

I år er ”Le Grand Départ” klokken 10.00 lokal tid i Noirmoutier en l'Île i dag, lørdag den 7. juli.

De 22 startende hold vil cykle gennem det meste af Frankrig og lave et pitstop i Spanien inden afslutningen i Paris søndag den 29. juli.

Der vil være to hviledage, en enkeltstart, en holdtidskørsel og tre etaper, der slutter på bjergtoppe.

Hvem er Tour de France 2018 favoritterne?

Den fire-foldige Tour de France vinder, Christopher Froome, er favorit til at hjemtage titlen i år. Christopher Froome vandt også Tour de France 2017. Den britiske rytter, der er en del af Team Sky, vil få hård konkurrence fra Movistar-holdets Nairo Quintana og Richie Porter fra BMC Racing.

Froome var dog tæt på ikke at komme til start i år, da arrangørerne af Tour’en meddelte at han ville være udelukket mistænkt for doping. Som du sikkert er bekendt med er det et problem, der har plaget sporten, ikke mindst efter Lance Armstrongs fald. Men Froome blev frikendt for enhver mistanke om forseelser og vil nu gå efter sin femte Tour de France-sejr.

Der vil være 176 ryttere til start fra i alt fra lande over hele verden. Blandt disse ryttere er der hele fem danskere, der cykler i Tour de France 2018.

Hvordan kan jeg se Tour de France 2018?

TV 2 sender igen i år fra Tour de France direkte. Du kan se en komplet Tour sendeplan her.

Du kan også se løbet gennem Tour Tracker App’en, der er en gratis app, der lader brugere livestreame de forskellige etaper og giver push notifikationer på deres telefoner vedrørende deres favoritryttere.

Hvad er programmet for Tour de France 2018?

De 3.351 km er opdelt i 21 etaper, hvor rytterne skal igennem Fougères, Saint-Paul-Trois-Châteuax og Houilles i Frankrig.

I løbet af tre uger kører cykelrytterne på en række udfordrende etaper, herunder på bakker, høje bjerge og støvbelagte veje. Til sidst slutter de i Paris i slutningen af måneden.

Hver af de 21 etaper har forskellige typer af vanskelige udfordringer for rytterne. Det hele begynder på Noirmoutier en l'Île, der er en lille ø ud for Frankrigs atlanterhavskyst. Her skal rytterne krydse en bro til fastlandet, langs den kurvede Vendée kystlinje.

9. etape forventes at blive en favorit for fans på grund af dens ganske særlige udfordringer. Den 15. juli kører rytterne gennem 15 brostensbelagte stier fra Arras til Roubaix, langs den belgiske grænse. Den bumlede tur kan være farlig for rytterne, og hvor man godt vil kunne forvente eller frygte styrt. Særligt naturligvis blandt rytterne der satser mest på at vinde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *